Wroclaw: Cüceler Şehri

Wroclaw

Bu yazımızda Polonya’nın dokuz Nobel Ödüllü cüceler şehri Wroclaw’ı tanıtıyoruz. Wroclaw hakkında daha detaylı bilgi için şehri de kapsayan Polonya’da eğitim ve Wroclaw’da yaşam maliyetleri konulu yazılarımızı inceleyebilir, ayrıca bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Wroclaw’ı Tanıyalım

 

  • Wroclaw (Wrocław) her köşe başında karşınıza çıkan 200’e yakın cüce heykeli, ülkenin önde gelen eğitim kurumlarından biri olan Wroclaw Üniversitesi, kanallar ve adalar üzerindeki konumu ile Polonya’nın en güzel şehirlerinden biridir.
  • Ülkenin dördüncü en büyük şehridir.
  • 2016 yılında Avrupa Kültür Başkenti seçilmesiyle beraber dikkatleri üzerine çekmiştir; ayrıca Wroclaw, edebiyat dalında UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağına kabul edilmesiyle de tanınır.

 

Wroclaw halkının cüce üyeleri

 

  • Komünizm dönemi sonrasında, komünizm sempatizanları şehrin her noktasına cüce heykelleri yerleştirmiştir; ancak şehir halkı, şaşırtıcı şekilde, zaman içerisinde bu heykelleri benimsemiştir. Örneğin; otelin önünde yatan tembel cüceyi veya eczanenin önünde duran eczacı cüceyi görebilirsiniz. Onlar da şehrin halkındandır.

 

Piwnica Świdnicka

 

  • Avrupa’nın en eski restoranı olarak 1275’ten beri konuklarını ağırlayan Piwnica Świdnicka, Wroclaw’da bulunmaktadır.

 

Rynek Square

 

  • Rynek Square şehrin en renkli bölgesini oluşturmaktadır ve meydanın etrafını restoranlar, kafeler, barlar çevreler. Şehrin sembolü olan belediye binası da bu meydanda yer alır; bina günümüzde müze (Museum of Burger Art) olarak hizmet vermektedir.

 

Wieliczka Tuz Madeni

 

  • Şehrin ikonik noktalarından olan ve 1242 yılında yapıldığı tahmin edilen Plac Solny (Salt Square) Moğol istilası sonrasında tekrar inşa edilmiş bir tuz pazarıdır. Burada Orta Çağ’dan 19. yüzyıla kadar Wieliczka ve Halicz’deki madenlerden çıkarılan tuzun ticareti yapılmaktaydı.

 

sol üstten sağ alta doğru: Erwin Schrödinger, Theodor Mommsen, Paul Ehrlich, Otto Stern (Wroclaw Üniversitesi’nden mezun, Nobel Ödüllü bilim insanlarından bazıları)

 

  • 1670’te kurulan Wroclaw Üniversitesi, kentin kültürel bir merkez olmasında en büyük katkıyı sağlamıştır; ayrıca 20. yüzyılın başından bu yana Nobel Ödüllü dokuz bilim insanını mezun etmiştir. Öte yandan Wroclaw Teknoloji Üniversitesi de burada bulunmaktadır.
  • Tüm bunlara ek olarak Wroclaw, Polonya’nın en ılıman şehirlerinden biri olarak kabul görmektedir. Şehir neredeyse yıl boyu yağış almasına karşın, en sıcak ay ağustostur ve sıcaklık 28 dereceye kadar yükselir. Şehrin yıllık sıcaklık ortalaması 10 derecedir.

Foxstudy Kalite Garantisi

Modern dünyanın akışına uyabilmek için eğitimin ve yabancı dil bilmenin önemi tartışılmazdır.

Fox Study ailesi olarak öğrencilerimize firma garantisi ile yurtdışı eğitim danışmanlığı sunuyoruz. Firmamızın felsefesi öğrencilere bu yolculukları sırasında gereken her türlü desteği vermek üzerine kurulmuştur.

Bize Ulaşın

Erken kayıt fırsatlarını kaçırmayın!