Varşova: Feniks Şehri

Warszawa

Bu yazımızda, Polonya’nın başkenti olan nam-ı diğer Feniks şehri Varşova’yı tanıtıyoruz. Daha detaylı bilgi için Varşova’yı da kapsayan Polonya’da eğitim ve Varşova’da yaşam maliyetleri hakkındaki yazılarımızı inceleyebilir, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

  • Varşova şehrinin “Warszawianka” adında gayri resmi bir marşı vardır.
  • Şehir, 9 Kasım 1940 tarihli Varşova Kuşatması sırasında kahramanca mücadele etmiş ve bunun sonucunda Polonya’nın en önemli askeri madalyası olan Virtuti Militari’yi kazanmıştır.
  • Nazilerin büyük bir yıkıma uğrattığı Varşova, II. Dünya Savaşı sonrasında küllerinden yeniden doğduğu için “Feniks (Anka Kuşu) Şehri” adını almıştır.
  • Etkileşimli müzeler, şehrin tarihinin tanıtılmasında büyük rol oynamaktadır. 1944 tarihli Varşova Ayaklanmasına adanan Warsaw Uprising Museum, bu müzelere en iyi örneklerden biridir.

 

Warsaw Uprising Museum
Warsaw Uprising Museum

 

  • Geleneksellik ve modernliğin sentezi şehrin mimarisinde de görülmektedir. Örneğin; Bar Powisle, Sovyet döneminden kalma bir tren istasyonunun bara dönüştürülmüş hali olarak karşımıza çıkar. Öte yandan şehirdeki Warsaw National Museum (Varşova Ulusal Müzesi) da bu yapılara bir örnektir. Müze, 18. yüzyılda “Güzel Sanatlar Müzesi” adı altında kurulmuş, II. Dünya Savaşı sırasında Naziler tarafından tahrip edilmiştir. Günümüzde bu müze, 780 binden fazla esere ev sahipliği yapmaktadır.

 

Bar Powisle

 

  • Varşova denince akla gelen belki de ilk isim Frederic Chopin’dir. Frederic Chopin, ünlü Polonyalı piyanist ve bestecidir. Polonyalılar Frederic Chopin ile öyle çok gurur duyarlar ki şehrin neredeyse her köşesinde kendisine dair izlere rastlanmaktadır.

 

Frederic Chopin

 

  • Polonya’nın başkenti olan bu şehir, neredeyse %50 oranında yeşil alandan oluşur.
  • Varşova kış sezonunda oldukça sakindir; fakat yaz sezonunda oldukça canlı hale gelir. Kafeler ve barlar açılır, dans partileri ve açık hava konserleri düzenlenir. Şehir, eğlencenin yanı sıra, kıyı kesiminde kumlu plajlar, bisiklet yolları ve su sporları için uygun koşullar sunmaktadır.
  • Bütün bunlara ek olarak tam bir öğrenci şehri olan Varşova, tüm Dünya üniversiteleri içerisinde en iyi %3’lük dilimde yer alan University of Warsaw’a ev sahipliği yapmaktadır.

 

University of Warsaw

 

  • Varşova, aynı zamanda Polonya’da alışveriş açısından en popüler şehirdir; çünkü bu şehirde her bütçeye hitap eden alışveriş merkezleri ve mağazalar mevcuttur.

 

Foxstudy Kalite Garantisi

Modern dünyanın akışına uyabilmek için eğitimin ve yabancı dil bilmenin önemi tartışılmazdır.

Fox Study ailesi olarak öğrencilerimize firma garantisi ile yurtdışı eğitim danışmanlığı sunuyoruz. Firmamızın felsefesi öğrencilere bu yolculukları sırasında gereken her türlü desteği vermek üzerine kurulmuştur.

Bize Ulaşın

Erken kayıt fırsatlarını kaçırmayın!