Poznan: Keçilerin Şehri

max-s-6WbDTnjMyS0-unsplash

Bu yazımızda, Polonya’nın eğitim başkentlerinden biri olan Poznan’ı tanıtıyoruz. Daha detaylı bilgi için Poznan’da eğitim ve yaşam hakkındaki yazılarımızı inceleyebilir, bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Poznan’ın Kısa Tarihi

 

“Ratusz” adıyla da anılan eski şehir meydanı

 

  • Tarihi Rönesans dönemine dayanan eski şehir meydanı ile tanınan şehir, II. Dünya Savaşı sırasında tamamen yıkılıp sonrasında yeniden inşa edilmiştir.
  • Günümüzde Poznan, önemli bir kültür ve ekonomi merkezidir; ayrıca şehir, en kalabalık ve Polonya sınırlarındaki en ilgi çekici bölgelerden biridir. Diğer yandan, şehri ilginç bir hale getiren birçok tarihi mekan Poznan’ın “Ratusz” olarak da anılan eski şehir bölgesinde yer alır.
  • Ülkenin en eski şehirlerinden biri olan Poznan, 966’da başlayan Polonya tarihinin en önemli merkezlerinden biriydi.

 

Ostrow Tumsk

 

İkonik Yüzü İle Poznan

 

  • Şehrin en ikonik bölümünü doğal bir ada olan Ostrow Tumsk oluşturmaktadır. Ostrow Tumsk, görünüm bakımından Paris’teki Ile de la Cite’ye benzemektedir.

 

Ethno Port Müzik Festivalinden bir manzara

 

Enter Müzik Festivalinden bir manzara

 

  • Tarihi ve doğal güzelliklerinin yanı sıra Poznan, tam anlamıyla festivallerle dolu bir şehirdir. Ethno Port Müzik Festivali, Enter Müzik Festivali, Uluslararası Animasyon Filmler Festivali, Gurme Festivali şehre ait en popüler festivallerdir.
  • Şehrin simgesi olan keçi figürü, Poznan’da yaşayan halk için önemli bir yere sahiptir; bu yüzden her gün, saat 12.00’da, keçiler Ratusz meydanındaki saat kulesinde belirip kafalarını birbirine tokuştururlar.

 

Poznan’da İklim Koşulları

 

  • Ilıman karasal iklime sahip olan Poznan’da kış ayları soğuk ve yaz ayları sıcak geçer. Kış aylarında kar yağışı görülür ve özellikle gece saatlerinde sıcaklık sıfırın altına düşer. Yaz aylarında ise ortalama sıcaklık 30 derecedir. Yağmurun en çok yağdığı dönem haziran ayına rastlar.

 

Kaliteli Eğitim Olanakları İle Poznan

 

Poznan University of Medical Sciences

 

Poznan University of Technology

 

  • Sosyo-ekonomik yapısı gereği Polonya’nın en eğitimli kesimlerinin yaşadığı şehir olarak da kabul edilen Poznan, gerek Polonyalı gerekse uluslararası öğrencilerin üniversite eğitimi için seçtikleri en önemli duraklardan biridir. SWPS University’ye ait Sosyal Bilimler ve Tasarım Fakültesi, Poznan University of Technology, Poznan University of Medical Sciences ve Adam Mickiewicz University gibi saygın eğitim kurumları Poznan’da yer almaktadır.

 

Foxstudy Kalite Garantisi

Modern dünyanın akışına uyabilmek için eğitimin ve yabancı dil bilmenin önemi tartışılmazdır.

Fox Study ailesi olarak öğrencilerimize firma garantisi ile yurtdışı eğitim danışmanlığı sunuyoruz. Firmamızın felsefesi öğrencilere bu yolculukları sırasında gereken her türlü desteği vermek üzerine kurulmuştur.

Bize Ulaşın

Erken kayıt fırsatlarını kaçırmayın!