Tarihin İzinde Büyülü Bir Şehir Olan Londra’da Görülmesi Gereken Yerler Nelerdir?

Londra 1

Kimisinin Arthur Conan Doyle’un unutulmaz karakteri Sherlock Holmes’tan, kimisinin ise J.K. Rowling’in büyüleyici karakteri Harry Potter’dan anımsadığı Londra, sadece edebiyat kültürü ile değil; tarihi derinlikleri, kültürel çeşitliliği ve modern dokusuyla da dünyanın en etkileyici şehirlerinden biridir. Thames Nehri’nin kıyısında yükselen bu büyülü şehir, binlerce yıllık geçmişi ve birbirinden önemli turistik yerleriyle ziyaretçilerine unutulmaz bir deneyim sunmaktadır. Bu yazımızda Londra’nın gün yüzüne çıkmayı hak eden değişik güzelliklerinden bahsedeceğiz!

Tarihi Anıtlar Nelerdir?

Tower of London

Londra’nın sembollerinden birisi olan Tower of London, 11. yüzyıldan kalma tarihi yapılarıyla tanınır. Hem kale hem de hapishane olarak kullanılan bu yer, tarihin derinliklerine yolculuk yapmanızı sağlar. İçindeki Yeoman Warder (Tower of London Gardiyanları) rehberler, ziyaretçilere tarihi anekdotlarla dolu bir tur sunar.

 

 

 

 

 

 

 

Buckingham Sarayı

İngiliz Kraliyet ailesinin resmi ikametgahı olan Buckingham Sarayı, görkemli mimarisi ve Bekçi Değişimi seremonisiyle ünlüdür. Sarayın önündeki geniş alan, turistlerin Kraliyet Muhafızları’nın ritmik seremonisini izlemesi için harika bir mekandır. Yapım tarihi 16. yüzyıla kadar dayanan Buckingham Sarayı, İngiltere‘de monarşinin de sembolü haline gelmiştir.

 

 

 

 

 

 

Kültür ve Sanat Hazineleri Görülmeye Değer Mi?

British Museum

Dünya tarihindeki en kapsamlı koleksiyonlardan birine ev sahipliği yapan British Museum, antik eserlerden çağdaş sanata kadar geniş bir yelpazede eseri barındırır. Rosetta Taşı, Elgin Mermerleri ve Mısır koleksiyonu gibi parçalarıyla sizi tarihin geçmiş zamanlarında adeta yolculuğa çıkartır.

 

 

National Gallery

Londra’nın merkezinde yer alan National Gallery, Batı sanatının en büyük eserlerini içeren bir koleksiyona sahiptir. Leonardo da Vinci, Vincent van Gogh, Michelangelo gibi ustaların eserlerini yakından görme fırsatı sunar.

Modern Dokunun İzleri

Tate Modern

Endüstriyel bir enerji istasyonundan dönüştürülen Tate Modern, modern ve çağdaş sanatın eşsiz bir koleksiyonunu sergiler. Picasso, Warhol, Hockney gibi sanatçıların eserleri burada bulunabilir.

London Eye

Modern Londra’nın simgelerinden biri olan London Eye, Thames Nehri’nin kıyısında yükselir. Dev dönme dolabın kabinlerinde panoramik manzara eşliğinde şehrin nefes kesen görüntülerini izleyebilirsiniz.

Yeşil Nefes Alanları

Hyde Park

Şehrin ortasında yer alan Hyde Park, piknik yapmak, bisiklet sürmek, tekne gezisi yapmak veya sadece dinlenmek isteyenler için ideal bir mekandır. Serpentine Gölü ve Kensington Bahçeleri, parkın güzelliklerini tamamlayıcı niteliktedir.

Kraliyet Botanik Bahçeleri (Kew Gardens)

Dünya mirası listesinde yer alan Kew Gardens, 30.000’den fazla türü barındıran görkemli bir botanik cennetidir. Sera koleksiyonları, yürüyüş yolları ve göletleriyle doğa severleri kendine çeker.

 

Londra, tarihi ve kültürel zenginlikleriyle dolu bu yerlerle sizi bekliyor. Her bir köşesinde farklı bir hikaye ve deneyim bulabileceğiniz bu büyülü şehir, unutulmaz anılarla dolu bir seyahat vadediyor. Bu muhteşem şehirde dil eğitimi almak ve geleceğinizi ertelemek istemiyorsanız hemen bizimle iletişime geçebilirsiniz!

Foxstudy Kalite Garantisi

Modern dünyanın akışına uyabilmek için eğitimin ve yabancı dil bilmenin önemi tartışılmazdır.

Fox Study ailesi olarak öğrencilerimize firma garantisi ile yurtdışı eğitim danışmanlığı sunuyoruz. Firmamızın felsefesi öğrencilere bu yolculukları sırasında gereken her türlü desteği vermek üzerine kurulmuştur.

Bize Ulaşın

Erken kayıt fırsatlarını kaçırmayın!