Gdansk: Tarih ve Denizcilik Şehri

Gdansk

Bu yazımızda Polonya sınırları içerisindeki önde gelen üniversitelere ev sahipliği yapan Gdansk’ı tanıtıyoruz. Tarih ve denizcilik şehri olması ile dikkat çeken Gdansk hakkında detaylı bilgi için Polonya’nın birçok şehrindeki üniversiteler ve hazırlık kursları ile Gdansk’ta yaşam maliyetlerine dair yazılarımızı inceleyebilir; ayrıca bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Polonya’nın Tarih ve Denizcilik Kenti Gdansk…

 

  • Birçok insan Gdansk (Gdańsk / Danzig)’ı Danimarka’daki Kopenhag’a veya Almanya’daki Hamburg’a benzetir; ancak son dönemde görkemli mimarisi, Baltık Denizi’nin kıyısındaki bir liman kenti olması, ekonomik açıdan daha geniş sosyal aktivite ve eğitim imkanları sunması nedeniyle popülerliği artan bir şehir olmuştur.
üstten sağ alta doğru: Gdansk Tıp Üniversitesi, Gdansk Üniversitesi, Gdansk Teknik Üniversitesi
  • Şehir tıp, mühendislik, spor ve güzel sanatlar eğitimi sunan birçok kurumun bulunduğu önemli bir kültür merkezidir. Gdansk Üniversitesi, Gdansk Tıp Üniversitesi, Gdansk Teknik Üniversitesi bu kurumlardandır.
Gdansk Ulusal Müzesi
  • Denizcilik merkezi, kiliseleri, müzeleri, tiyatroları ve bahçeleri, konser salonu, opera binası, Ulusal Müze ve Denizcilik Müzesi bu liman kenti için oldukça değerlidir.
  • Şehir, 12. yüzyıldan beri, farklı dönemlerde Polonya ve Almanya sınırlarına dahil olmuştur. Bu dönemlerden en kritik olan ikisi I. Dünya Savaşı ve II. Dünya Savaşı’na denk gelir. Uzun bir dönem Almanya etkisinde olmasından dolayı şehre Almanların tabiriyle “Danzig” diyenler hala mevcuttur. Yine de bir Polonyalı ile konuşurken şehirden “Danzig” adıyla bahsetmenizi önermiyoruz.
  • Gdansk, Polonya’nın altıncı büyük şehri olmasına rağmen, ekonomik olarak ülkeye en çok katkı sağlayan şehirlerden bir tanesidir.
Długi Targ (Uzun Pazar / Long Market)
  • Polonya’daki diğer şehirlerin aksine Gdansk’ta bir pazar meydanı bulunmamaktadır. Pazar meydanı yerine Długi Targ (Uzun Pazar / Long Market) karşımıza çıkar. Uzun Pazar, restoranları, kafeleri ve sokak gösterileri ile İstanbul’daki İstiklal Cadddesini andırmaktadır.
Gdansk Golden Gate (Altın Kapı)
  • Şehrin ikonik noktalarından biri de Altın Kapı (Gdansk Golden Gate)’dır. Şehre adım atılır atılmaz görülen Altın Kapı, 17. yüzyılda korunma amacıyla inşa edilmiştir.
The Crane (Zurow / Gdansk Vinci)
  • Gdansk ile özdeşleşmiş bir başka yapı şehrin gerçek bir ticaret merkezi olduğunu hatırlatan Gdansk Vinci’dir.

Foxstudy Kalite Garantisi

Modern dünyanın akışına uyabilmek için eğitimin ve yabancı dil bilmenin önemi tartışılmazdır.

Fox Study ailesi olarak öğrencilerimize firma garantisi ile yurtdışı eğitim danışmanlığı sunuyoruz. Firmamızın felsefesi öğrencilere bu yolculukları sırasında gereken her türlü desteği vermek üzerine kurulmuştur.

Bize Ulaşın

Erken kayıt fırsatlarını kaçırmayın!