Farklı Kültürlerle Etkileşim

duy-pham-Cecb0_8Hx-o-unsplash

Hepimiz biliyoruz ki farklı bir ülkede bulunmak; farklı kültürlerle etkileşim başta bize biraz korkutucu gelse de, bu çok doğal bir süreçtir. Çünkü bilmediğimiz bir kültür, bilmediğimiz bir ortam ve tamamen yabancı insanlarla, yabancı bir dille karşı karşıya kalıyoruz. Yolları bilmiyoruz, bir restorana gittiğimizde sipariş vermeye bile yabancıyız. Bu da haliyle bizde değişik hisler uyandırıyor. Bu yüzden biraz gerilmemiz çok normal 🙂

 

Peki, farklı kültürlerle etkileşimde bulunmanın avantajları nelerdir?

Bir kere vizyonumuz genişler. İnsanın kendi doğup büyüdüğü ülkenin dışında o kadar başka o kadar farklı dünyalar var ki. İnsan gördüğünde hayrete düşebiliyor. Farklı kültürleri tanımak, farklı insanlarla tanışmak, konuşmaya çalışmak, başta kendimize olan güvenimizi artırır. Edindiğimiz bu tecrübe ve özgüvenle hayata başka perspektiflerden bakarız. Bununla beraber yabancı insanların size nasıl davrandığını, nasıl bir beden dili kullandığını keşfedeceksiniz. Onların mimiklerini öğrenmek, konuşma pratiklerine dahil olmak inanın çok eğlenceli olacak. Zamanla o kültüre, insanlara alıştığınızda göreceksiniz ki; bu etkileşimde çok eğleniyorsunuz. Dilinizi ilerlettikçe kendi esprilerinizi yapmaya başlayacaksınız. İnanın farklı kültürden insanların sizin esprilerinize gülmesi inanılmaz tatmin edici bir his:)

Ayrıca gittiğiniz ülkede tabii ki sadece o ülkenin insanlarını görmeyeceksiniz, artı olarak farklı ülkelerden gelen öğrenciler, turistler olacak. Onları ve onların kültürlerini de tanımaya başlayacaksınız. Başka dilleri de çat pat öğrenmeye başlayacaksınız ve hatta siz de onlara kendi dilinizden kelimeler öğreteceksiniz. Bütün bunlar farklı kültürlerle etkileşimde bulunmanın eğlenceli halleridir.

Farklı kültürden edindiğiniz arkadaşlarınızla bulunduğunuz muhiti, şehri gezeceksiniz.

Örneğin; beraber alışverişe gideceksiniz, sinemaya, değişik kültürdeki restoranlara. Sonrasında müzelere ve yerel butiklere… Bir restoranda veya fast food zincirinde nasıl sipariş verilir öğreneceksiniz. Bir coffee shop’a gittiğinizde, kahvenin aromasından, şekerine kadar siparişinizi siz yöneteceksiniz. Bir gas station’a gidip markette günlük ihtiyacınızı karşılamayı öğreneceksiniz. Böylece her adımda bambaşka perspektifler edineceksiniz.

Arkadaşlarınızla okul içindeki etkinliklere katılıp kaynaşacaksınız. Farklı kültürden edindiğiniz arkadaşlarınızla toplanıp bowlinge gideceksiniz ya da bir gece kulübüne. Ertesi gün evde toplanıp barbekü partisi yapacaksınız ve ardından birlikte güzel bir film izleyeceksiniz.

Uzun lafın kısası başka ülkeler, başka şehirler gezmek, farklı kültürden insanlar keşfetmek çok başka deneyimler ve insanın hayatında yaşayabileceği en kıymetli tecrübelerdir. Biz de FoxStudy olarak gelecek planlarınızda, ileride yaşayacağınız harika tecrübelerinizde size her alanda yardımcı ve destek olmak isteriz.

Bu harika tecrübeleri edinmek için, sizler için hazırladığımız FoxStudy Eğitim Programları’na göz atın.

Sizler için özenle hazırlanmış diğer bloglarımıza da bir göz atın!

Foxstudy Kalite Garantisi

Modern dünyanın akışına uyabilmek için eğitimin ve yabancı dil bilmenin önemi tartışılmazdır.

Fox Study ailesi olarak öğrencilerimize firma garantisi ile yurtdışı eğitim danışmanlığı sunuyoruz. Firmamızın felsefesi öğrencilere bu yolculukları sırasında gereken her türlü desteği vermek üzerine kurulmuştur.

Bize Ulaşın

Erken kayıt fırsatlarını kaçırmayın!