20/20 Görüş

2020

Görme duyu organımız gözün, görme keskinliğini ölçmede 20/x sistemi kullanıldığını biliyor muydunuz? 20/20 görüş, mükemmel oranı işaret eder. Yani bir insanın sahip olabileceği normal görme derecesidir.

Total 20 sayısının 15’i ve 12’sine sahip 20/15, 20/12 gibi dereceler, eski bir tabirle kartal gözlü olmak demektir. 20/40 ve 20/60 gibi artan dereceler ise uzak mesafeyi görme eksikliğini belirtir ve gözlük kullanımını gerektirir.

20/20 görüş ayrıca yurtdışında bir tabir olarak kullanılmaktadır. Geçmişte gerçekleşmiş olup o zaman anlamını çözemediğimiz bir olayı, şimdi daha iyi anladığımızı belirtir. Geriye dönüp bazı şeyleri yeniden değerlendirip anlamlandırmak ise elbette akıllıcadır. Fakat her zaman geriye dönüp bakmaya zamanımız olmaz. Ya da o kadar geç farkına varırız ki, artık bir anlamı kalmaz. Bu yüzden atmamız gereken bazı adımları, yapacağımız girişimleri fazla vakit kaybetmeden yapmakta her zaman yarar vardır.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Yeni yılımız 2020 de artık çok yakın. Yeni yıl her zaman bir yenilenme isteği doğurur. Bu isteği biraz yararımıza kullanalım ve yeni yıldaki hedeflerimiz arasına, kafa karışıklığından arınıp güçlü olan becerilerimizi nasıl daha iyi geliştirip, çeşitlendirebileceğimize odaklanalım. Bunlara konsantrasyon, disiplin, organize olma gibi unsurları da ekleyerek zamanımızı daha verimli kullanmayı katalım. 

Yeni yılda kafanızdan tilkiler eksik olmasın. Herkese başarılar.

Foxstudy Kalite Garantisi

Modern dünyanın akışına uyabilmek için eğitimin ve yabancı dil bilmenin önemi tartışılmazdır.

Fox Study ailesi olarak öğrencilerimize firma garantisi ile yurtdışı eğitim danışmanlığı sunuyoruz. Firmamızın felsefesi öğrencilere bu yolculukları sırasında gereken her türlü desteği vermek üzerine kurulmuştur.

Bize Ulaşın

Erken kayıt fırsatlarını kaçırmayın!