Toronto: Kanada’nın Ticaret Başkenti

Toronto

Bu yazımızda, Kanada’nın ticaret başkenti olan Toronto’yu tanıtıyoruz. Kanada’nın en büyük şehri ve ticaret başkenti olarak bilinen Toronto; ayrıca Ontario eyaletinin başkentidir. Economist Intelligence Unit ve Mercer Quality of Living Survey tarafından en yaşanılası şehirler arasında gösterilen Toronto, uzunluğu ile Guinness Rekorlar Kitabı’na girmiş Yonge Street’e de ev sahipliği yapar. Toronto’da yaşam ve eğitim hakkında daha detaylı bilgi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

 

Yonge Street’ten bir gece manzarası

 

Toronto’ya Dair Temel Bilgiler

 

Nüfus: 2,93 milyon (2017 verilerine göre)

Yüzölçümü: 630,2 km²

Para Birimi: Kanada Doları (CAD)

Acil Durum Numarası: 911

Türkiye – Toronto Saat Farkı: Toronto ve Türkiye arasında 7 saatlik fark bulunur. Örneğin; Türkiye’de saat 20:00 iken Toronto’da saat 13:00’dır.

Şehir İçi Ulaşım Seçenekleri: metro (4 farklı hat ile), taksi, otobüs, tramvay

Temel Ekonomik Faaliyetler: finans, bankacılık, medya, basın-yayın

Şehirdeki Göçmen Nüfusu Oranı: %54

Ana Dil: Şehirde ağırlıklı olarak İngilizce kullanılır; fakat şehrin yerlileri Fransızca’ya da hakimdir.

İklim: Yaz aylarında sıcaklık 25-30 derece arasındadır; ancak kış ayları soğuk geçer. Şehir, ilkbahardan sonbahara kadar ılıman özellik gösterir. Bununla birlikte Toronto, sıklıkla yağış almaktadır.

 

Bunları Biliyor Muydunuz?

 

geleneksel bir törenleri sırasında Huron yerlileri
  • “Toronto” kelimesi, Kanadalı Huron yerlilerinin dilinde “buluşma yeri” anlamına gelir.

  • Dünyaca ünlü Niagara Şelalesi ve ülkenin sembollerinden biri olan Dünya’nın en yüksek binası unvanına sahip CN Tower bu şehirde yer alır.
  • Toronto; düşük suç oranı, temiz çevresi, yüksek yaşam standardı ve yerli vatandaşlarının yabancılara yönelik hoşgörülü tutumundan dolayı Economist Intelligence Unit ve Mercer Quality of Living Survey tarafından her yıl Dünya’nın en yaşanılası şehirleri arasında gösterilmektedir.
  • Şehirde gelişmiş bir kütüphane sistemi vardır. Her mahallede bir kütüphane bulunmaktadır ve özellikle soğuk havalarda insanlar vakitlerinin büyük kısmını kütüphanelerde geçirmektedir.
  • Toronto; ChinatownGreektownKoreantownLittle ItalyLittle Portugal gibi azınlık mahallelerini barındırır. Dolayısıyla şehir, geniş bir kültürel çeşitliliğe sahiptir.
Casa Loma Kalesi
  • X-Men, Chicago ve Scott Pilgrim ve The World filmlerinin çekildiği Casa Loma Kalesi Toronto’da bulunmaktadır.

 

Öğrenciler İçin Toronto’da Yaşam Maliyetleri

 

  • Aylık ortalama konaklama masrafları 900  ile 1200 CAD arasında değişmektedir. Diğer yandan aile yanı konaklama seçilmesi durumunda, bu ücrete yemek masrafları da dahil olmaktadır.
  • Şehir içi otobüs biletleri 1 ile 2 CAD arasında değişmektedir.
  • Günlük cep harçlığı olarak 10 ile 20 CAD aralığında bir tutar yeterli olmaktadır.

 

Toronto’da Şehir İçi Ulaşım

 

  • TTC (Toronto Transit Commission), Toronto’daki şehir içi ulaşım sisteminden sorumlu oluşumdur. TTC, Kuzey–güney ve doğu-batı güzergahlarında 10’ar dakikalık aralıklarla aktif olarak çalışan bir ağ yapısına sahiptir.
  • TTC’ye ek olarak GoTransit de şehir içi ve şehre yakın yerleşim merkezlerine ulaşım hizmeti vermektedir.
  • Toronto’daki tüm ulaşım araçlarını Shoppers Drug Mart ve metro istasyonlarından temin edebileceğiniz Presto Card ile kullanabilirsiniz.

Foxstudy Kalite Garantisi

Modern dünyanın akışına uyabilmek için eğitimin ve yabancı dil bilmenin önemi tartışılmazdır.

Fox Study ailesi olarak öğrencilerimize firma garantisi ile yurtdışı eğitim danışmanlığı sunuyoruz. Firmamızın felsefesi öğrencilere bu yolculukları sırasında gereken her türlü desteği vermek üzerine kurulmuştur.

Bize Ulaşın

Erken kayıt fırsatlarını kaçırmayın!