İngilizceyi Sıfırdan Öğrenmek

jason-goodman-Oalh2MojUuk-unsplash

İngilizceyi sıfırdan öğrenmek kişiden kişiye değişiklik gösterse de, yeteri derecede ‘pratik yapan’ bir insanı temel alırsak, ortalama üç ayda çok rahat bir şekilde kendinizi ifade etmeye başlarsınız. Yeteri kadar pratik yapan bir insan diyerek neti kastetmekteyiz?

Hemen açıklayalım:

Örneğin; gittiğiniz dil okulunda derslerinize aktif olarak katılırsanız,

verilen ödevleri araştırıcı bir şekilde tamamlarsanız,

kursta anlamadığınız konuları görevli hocanıza danışırsanız,

kurstaki arkadaşlarınızla sosyalleşirseniz, aktivitelere katılırsanız,

dil öğrenmeyi oldukça hızlı bir şekilde öğrenmeye başlarsınız.

 

Tabii ki sadece bunlar yetmiyor!

İngilizce olarak aktif kompozisyon (essay) yazmaya çalışmanız,

öğrendiğiniz kelimeleri cümle içerisinde kullanmaya çalışmanız,

günlük deyimleri öğrenmeye hevesli olmanız,

gittiğiniz yerlerde arkadaşlarınızla veya yeni insanlarla sosyalleşmeye ve pratik yapmaya çalışmanız,

size bu konuda yardımcı olacak aktivitelerdir. Yabancı kanallar izlemek, yanınızda hep sözlük taşımak, yeni öğrendiğiniz kelimeleri ‘’flashcard’’ dediğimiz küçük kartlara yazıp her gün tekrar etmek yararınıza olacaktır.

 

Yurt dışında kesinlikle Türk arkadaş edinmenizi önermiyoruz.

Çevrenizi yabancı insanlarla donatmanız gerekiyor. Siz ne kadar yabancı insanlarla sosyalleşmekten kaçarsanız, İngilizce öğrenmeniz o kadar zorlaşacaktır. Unutmayın ki bir dili öğrenmek istiyorsanız, o dili konuşmaya kendinizi zorlamalısınız, çekinmemelisiniz.

Okuldaki herkes zaten dil öğrenmek için gelmiş sizin gibi öğrenciler olacağı için, utanıp çekinmenizi gerektirecek hiçbir konu olmayacaktır. Bu yüzden herkesin sizin gibi öğrenme aşamasında olduğunu ve onların da sizin gibi çekimser olabileceğini düşünün ve böylece içinizi rahatlatın!

Aktivitelere mutlaka katılın!

Ek olarak okul içerisindeki etkinlikleri takip edip onlara katılmak, sizin çok yararınıza olacaktır. Bu size, hem oranın kültürünü tanımak için, hem de sosyalleşmek, yeni insanlarla tanışmak için harika bir fırsat olacaktır. Edindiğiniz arkadaşlarınıza beraber kahve içmeyi veya beraber yemek yemeyi sormaktan çekinmeyin. Mühim bir planları yoksa büyük ihtimalle size hayır demeyeceklerdir 🙂 Böylece İngilizcenizi geliştirmek ve pratik yapmak için küçük ama etkili fırsatlar yakalayabilirsiniz!

 

 

Bütün bu söylediklerimizi aktif bir şekilde yerine getirmeye çalışırsanız İngilizceyi kısa sürede anlayıp akıcı bir şekilde konuşmaya başlamanız büyük bir olası! Gerisi de sizin çabanıza kalmış! Hatta artık uykunuzda rüyalarınızı İngilizce görmeyi bekleyin deriz, işin eğlenceli kısmı da burada başlıyor 🙂

Dil okullarımız ve üniversitelerimiz için daha detaylı bilgi edinmek istiyorsanız bizlere internet sitemizden veya danışmanlarımızı arayarak ulaşabilirsiniz.

Sizler için hazırladığımız diğer bloglarımıza da göz atıp daha detaylı bilgi edinebilirsiniz!

Foxstudy Kalite Garantisi

Modern dünyanın akışına uyabilmek için eğitimin ve yabancı dil bilmenin önemi tartışılmazdır.

Fox Study ailesi olarak öğrencilerimize firma garantisi ile yurtdışı eğitim danışmanlığı sunuyoruz. Firmamızın felsefesi öğrencilere bu yolculukları sırasında gereken her türlü desteği vermek üzerine kurulmuştur.

Bize Ulaşın

Erken kayıt fırsatlarını kaçırmayın!