Aile Yanı Konaklaması mı, Yurt Konaklaması mı?

clayton-cardinalli-mMnU-UMmXok-unsplash

Aile yanı konaklaması mı, yurt konaklaması mı? Bu yazımızda aslında tüm öğrencilerin ve öğrenci adaylarının kafasını kurcalayan bu konuya açıklık getirmeye çalışacağız. Aile ve yurt konaklaması hakkında her ikisinin de avantajlarından bahsedip, kafanızda oluşan soru işaretlerini minimuma indirmeye çalışacağız. Aslında söylemek gerekirse, her iki konaklamanın da kendi içinde avantajları mevcut. 

Aile Yanı Konaklamasının Keyfini Çıkarın!

Öncelikle; dil okuluna gittiğinizde, her iki konaklamayı da seçtiğinizde mutlaka sosyalleşeceğiniz ve İngilizce pratiği yapabileceğiniz teminatında bulunabiliriz. Aile yanı konaklama, daha çok size farklı kültürden bir aile yaşamını nasıl sürdürür, alışkanlıkları nelerdir, bunlara şahit olma deneyimi sunar. Günlük temel pratiklerine şahit olursunuz. Kendi kültürünüzle farklı bir kültürü kıyaslama imkanınız olur. Bu kültür farklılıkları size ileride çok büyük avantajlar sağlar.

Aile Yanı Konaklamasının Artıları Nelerdir?

 Yeme-içme kültürleri, birbirleriyle olan iletişimleri, aile bağları, günlük aktiviteleri ve buna benzer konuları onlarla birlikte deneyimlersiniz. Aile ile birlikte sosyalleşir, birlikte yemek yer ve sizden hoşlandıkları takdirde etkinliklerine bile katılabilirsiniz. Bununla beraber, müstakil bir evde kendinize ait odanız olur ve yurt dışında bir ailenin yanında yaşamanın keyfini sürersiniz! 

Hepimiz biliyoruz ki, yabancı bir kültürü en iyi tanımanın yollarından biri, o kültürden bir aileyle yaşamaktır. Bu yüzden, bu farklı kültür etkileşimini en yakından tanıma fırsatını aile yanı konaklamada bulabilirsiniz.

Aile yanı konaklamasında, farklı kültürden bir aileyle aynı evi paylaşmayı tecrübe edin.

Yurt Konaklamasının Avantajları Nedir?

Yurt konaklamasından bahsedersek, yurtlarda konakladığınızda bireysel olarak kendinizi çevrenizdeki insanlara tanıtırsanız birçok yeni arkadaş edinirsiniz. Belki aynı kattaki yan komşularınıza kendinizi tanıtma fırsatı bulursunuz. Birçok kültürden dostlarınız olur. Hatta bazen kapınızın üstüne hoş geldin stickerları yapıştırıp size sürpriz bile yapabilirler ☺ Böylece iletişimi kurmanız ve kaynaşmanız daha da kolaylaşacaktır.

Aile yanında kahvaltı veya akşam yemeklerine dahil olun

Yurt Konaklamasında İngilizcemizi Nasıl Geliştiririz?

Yurt konaklamasında oda arkadaşınız varsa onunla konuşarak dilinizi ilerletmeniz mümkün. Fakat bireysel odada kalıyorsanız en kısa zamanda yeni arkadaşlar edinmeye bakın. Arkadaş edinmek derken, yurtta çamaşır yıkama (laundry room) odasına indiğinizde bile insanlarla ayaküstü konuşmanız mümkün. Çoğu kişi ihtiyacınız olduğunda veya soru sormak istediğinizde size yardımcı olmak içinden elinden geleni yapacaktır.

Yurt konaklamasında edindiğiniz arkadaşlarınızla sosyalleşin!

Aktivitelere Katılarak İngilizceyi Geliştirmek Mümkün mü?

Ek olarak her yurt konaklamasında mutlaka ortak bir alan bulunur. Bu ortak alanda en azından bir televizyon ve koltuk takımı mevcuttur. Boş zamanlarınızda bu ortak alanda vakit geçirirseniz, örneğin; orada dersinize bile çalışabilirsiniz. Oraya gelecek başka öğrencilerle kaynaşma fırsatınız olacaktır. Bazen öğrenciler bu ortak alanda kendi aralarında etkinlik bile yapabilirler, yürekli olup onlara katılabilirsiniz belki de ☺ 

Ayrıca yurt konaklamasında edindiğiniz arkadaşlarınızla beraber, derslerinizden sonra gezmeye gidebilir, etkinliklere katılabilirsiniz. Hatta alışverişe bile çıkabilirsiniz. Bir restorana gidip, sonrasında bir cafe’de oturup kahvenizi içerek sosyalleşebilirsiniz. Kütüphaneye gidip birlikte ders çalışabilirsiniz. Yabancı ülkelerde öğrenciler kütüphaneleri oldukça aktif kullanırlar. Belki size etrafı tanıtıp, faydalı olabilecek bilgiler verirler. Bu sayede oranın kültürünü ve okulu daha yakından tanıma fırsatı bulur, etrafı daha hızlı öğrenirsiniz.

 

Aktivitelere katılarak İngilizcenizi geliştirin

Yeni insanlara kendinizi tanıtmaktan çekinmeyin. Onlarla konuşurken rahat olursanız sosyalleşme konusunda bir sorun yaşayacağınızı sanmıyoruz. Böylece pratik yaparak İngilizcenizi geliştirebileceğiniz ortamı sağlayabilirsiniz. Unutmayın, İngilizce öğrenmenin en iyi yolu o dili konuşmaya çalışarak kendinizi bu konuda biraz da olsun zorlamanızdır!

Yurt konaklaması

Daha detaylı bilgi edinebilmek için web sitemizdeki diğer bloglarımızı ziyaret edebilirsiniz.

Foxstudy Kalite Garantisi

Modern dünyanın akışına uyabilmek için eğitimin ve yabancı dil bilmenin önemi tartışılmazdır.

Fox Study ailesi olarak öğrencilerimize firma garantisi ile yurtdışı eğitim danışmanlığı sunuyoruz. Firmamızın felsefesi öğrencilere bu yolculukları sırasında gereken her türlü desteği vermek üzerine kurulmuştur.

Bize Ulaşın

Erken kayıt fırsatlarını kaçırmayın!